Hoppa till innehåll

Köpa Ether

En intressant kryptovaluta

Funderar du på att köpa Ether? Ethereum ligger stadigt på topp tio-listan över de bäst presterande kryptovalutorna. Många ser det som en intressant väg in i kryptovärlden.

Att handla med Ethereum (ETH) är relativt enkelt, men alltid förenat med en risk. Valutan återfinns på mäklarplattformar och börser. Idag finns det en mängd olika plattformar för kryptohandel, och de har alla sina för- och nackdelar. Se till att välja en plattform med ett bra rykte.

Ethereum
HANDLA ETH VIA KONTRAKT ELLER på en kryptoplattform

Att köpa Ether i Sverige

Att köpa Ethereum i Sverige har blivit allt enklare. Vilken som är den bästa plattformen för handel med ETH är i mångt och mycket en smakfråga. Vi råder dig att läsa på ordentligt.

För att köpa Ether behöver du även en viturall plånbok, en e-wallet. Om du vill handla med Ether på en vanlig, traditionell, börs kan du göra det genom CFD-kontrakt. Att handla via kontrakt innebär att du inte äger valutan.

CFD:s är hävstångsprodukter, du spekulerar på valutans svängningar och det är förenat med risker. Coinbase och eToro är två kryptohandelsplattformar, medan Avanza är ett exempel på en handelsplats via kontrakt.

Prova på att handla med ett demokonto

Om du aldrig handlat med kryptovalutor förut kan det vara en god idé att prova på utan att satsa reella pengar. Många aktörer erbjuder möjlighet att prova på med ett så kallat demokonto.

Ett sådant låter dig handla kryptovaluta på låtsas. Du kan prova hur det fungerar att köpa och sälja och får en inblick i hur handelsplattformen fungerar.

Med ett demokonto kan du följa Ethers kurs och lära dig grunderna. Du kan oftast behålla demokontot under en längre tid.

Ethereum mynt