Skip to content

Köpa Dogecoin

En kryptovaluta som baseras på Litecoin

Är du intresserad av att köpa Dogecoin? Kryptovalutan, som förkortas DOGE, är en valuta som baseras på Litecoin. Dogecoin införde 2013 och har en hund av rasen Shiba som symbol.

Hunden som symboliserar valutan har sitt ursprung in en så kallad meme och Dogecoin-investererarna har gjort sig kända för att vara inblandade i olika välgörenhetskampanjer.

Kryptovalutan skapades av Billy Markus som är en programmerare och för detta medarbetare hos storbolaget IBM.

Dogecoin mynt
HANDLA DOGE På PLATTFORM ELLER BÖRS

Hur kan man köpa Dogecoin i Sverige?

Dogecoin har blivit en av de mer hajpade cryptovalutorna och det är lagligt att handla med valutan i Sverige. Om du vill handla med DOGE bör du hålla reda på Dogecoin kurs.

Det finns flera certifierade kryptovalutabörser där du kan handla med Dogecoin. Några exempel på sådana kryptovalutabörser är eToro, Bitpanda och Kraken. Du kan även handla med kryptovalutor på traditionella plattformar som Avanza, då sker handeln via certifikat.

Många rekommenderar eToro som en enkel och lättförståelig plattform för kryptohandel, men det är en smaksak. När du väljer en aktör bör du välja en säker och licensierad sådan.

Handla Dogecoin steg för steg

Förfarandet med handel av Dogecoin brukar gå till med att du först registrerar dig på din valda handelsplattform och verifierar din identitet med antingen pass eller, i vissa fall, körkort.

Sedan välje dur hur mycket du vill handla för. Vanligen kan du välja att handla Dogecoin i Euro eller USD.

Att handla kryptovaluta är alltid förenat med en risk och svängningarna är stora. Dett är någon som du bör vara medveten om innan du börjar handla med Dogecoin.

Dogecoin mynt