Hoppa till innehåll

Köpa Shiba Inu

Det är många olika kryptovalutor som har dykt upp under senare år men en som man kanske inte riktigt känner till är Shiba Inu. Då kanske du inte heller är medveten om att det går att köpa Shiba Inu på flera olika sätt. Det är dock en valuta som vinner mer mark och som var väldigt populär under 2021. I den här guiden får du all info du behöver för att kunna börja handla med valutan på dina villkor. Det är väldigt enkelt att komma igång.

Köpa shiba inu

Vad är egentligen Shiba Inu?

Innan du börjar kolla på sätt att köpa Shiba Inu kan det vara bra att lära sig mer om valutan. Det är faktiskt en Meme-valuta som på många sätt påminner om Dogecoin. Däremot är den uppbyggd på samma sätt som Ethereum. De har med andra ord blandat det bästa från flera olika världar. Shiba Inu eller SHIB som de förkortas har lite skämtsamt döpt sig till “the dogecoin killer”.

Något som har gjort Shiba Inu väldigt populära är att de har en stor community där de fokuserar på välgörenhet. Där är fokuset att rädda livet på olika Shibas vilket ju också är en hundras. Om du vill vara en del av detta ska du ladda ner en app som heter ShibaSwap.

Så kan du köpa Shiba Inu

Tycker du att det låter som en intressant valuta ska du först och främst välja ut en handelsplattform. Det bästa är om plattformen inte tar ut allt för höga avgifter. Börja med att kolla så plattformen har licens för att sälja kryptovalutor. Läs gärna recensioner och omdömen på nätet för att kunna bilda dig en uppfattning. Det är inte alla plattformar som erbjuder Shiba så det måste du också kolla upp.

När du hittat en plattform som du känner dig nöjd med är det dags att skapa ett konto. Du kan till exempel välja Capital.com. Där får du fylla i en massa personlig information och sedan verifiera ditt konto. Du kommer även bli ombedd att skicka in flera dokument som styrker din identitet. Lite som när du spelade på casino innan den svenska spellagen. 

Gör en första insättning

Efter att ditt konto är registrerat kan du göra en insättning. Alla plattformar erbjuder olika betalningsmetoder så det är något du måste kolla upp i förväg. Det brukar finnas allt från Skrill och Neteller till Trustly och traditionell banköverföring. Ibland kan det också finnas ett belopp för minsta insättning.

Shiba mynt

Är det en bra investering att köpa Shiba Inu?

Shiba Inu var en av de mest omdiskuterade kryptovalutorna år 2021 vilket alltid brukar vara ett gott tecken. Valutan nämndes flera gånger i media vilket ledde till att den satte rekord både i maj och i oktober. Det finns många likheter med Dogecoin och de två valutorna jämförs titt som tätt. Den gemensamma faktorn är att de båda är väldigt volatila. Det finns alltså en risk att de rasar väldigt snabbt. I skrivande stund har till exempel Shiba Inu haft en liten nedgång. Det kan dock vända igen när du minst anar det. 

Så egentligen är det ingen som kan säga om Shiba Inu är en bra investering eller inte. Du kan alltid leta efter prognoser och se vad experter tror om framtiden. Det viktiga när du ska handla kryptovaluta är att du inte investerar pengar som du inte har råd att förlora. 

Kan dra nytta av läget på marknaden

Det som talar för Shiba Inu och även andra kryptovalutor är att de kan dra nytta av det rådande världsläget. När det råder lågkonjunktur och hög inflation tenderar människor att ha mindre förtroende för stora banker. Då letar de flesta efter alternativa investeringar och kryptovaluta kan alltså vara en av dessa. Eftersom Shiba har synts så mycket i media kan det vara en första investering för många nybörjare.

Så fungerar en kryptovaluta som Shiba Inu

Det finns en stor skillnad på kryptovalutor och vanliga betalmedel och det är att kryptovalutor är decentraliserade. I stort sett innebär det att de inte kontrolleras av en storbank eller några andra myndigheter. Det är ofta det som lockar folk till kryptovalutor från första början. Alltså har inte myndigheterna någon insyn i dina transaktioner. 

Många röster säger att kryptovalutor är framtiden. Men det finns även många som är av en annan åsikt. Vi vet inte heller hur regeringar och myndigheter kommer reagera på kryptovalutor om de växer sig starkare i framtiden. Därför är det en god idé att regelbundet läsa nyheter och hänga med i vad som händer i kryptovärlden.

Shiba inu mynt

Fördelar med Shiba Inu

Ska du köpa Shiba Inu måste du överväga alla för – och nackdelar. Om vi börjar med fördelarna finns det flera att lyfta fram:

  • Det är en valuta med väldigt hög volatilitet
  • Du har möjlighet att stödja välgörenhet via deras community
  • Det finns flera stora namn inklusive Elon Musk som stöttar Shiba Inu
  • Det är i nuläget billigt att köpa valutan

Nackdelar med Shiba Inu

Det finns även några nackdelar med valutan som är viktiga att tänka på. Det är bland annat följande: 

  • Den är inte lika utvecklad som Bitcoin och andra större valutor
  • Du måste vara ganska insatt i kryptovalutor och följa utvecklingen.

Om du tycker att det känns lite osäkert kan du alltid börja investera lite mindre summor. Då har du också möjligheten att lära dig mer om kryptovalutor och Shiba Inu i allmänhet.

Vanliga frågor och svar om att köpa Shiba Inu

Det är en förhållandevis ny valuta som främst skapades som en konkurrent till Dogecoin. Den brukar kallas för en MEME-valuta.

Du kan köpa det på flera olika handelsplattformar. Det är bra att kolla upp innan du registrerar dig om de har den valutan i sitt utbud.

Just nu finns det inte så mycket du kan göra med dina investeringar. Det beror på att Shiba inte är så utvecklad som många andra valutor på marknaden. Just nu kan du köpa och sälja dina investeringar när du vill.