Hoppa till innehåll

HANDLA BITCOIN

Den äldsta kryptovalutan

Funderar du på att handla Bitcoin? Det är den äldsta och populäraste kryptovalutan och ett väldigt bra val att börja med. Det finns mycket information om valutan på nätet och du kan läsa på i lugn och ro innan du börjar handla.

När du sedan är redo kan du öppna din första wallet vilket är en förutsättning för att kunna handla. En av de vanligaste plånböckerna kallas Coinbase och är tillgängligt i Sverige.

Bitcoin
HANDLA BTC STEG FÖR STEG

Så gör du för att handla Bitcoin

När du har skapat ett konto hos en wallet kan du börja köpa Bitcoin. Du får du en personlig adress som du köper eller skickar Bitcoin med.

Du behöver alltså aldrig uppge ditt namn utan endast denna opersonliga adressen. Det faktum att du kan vara anonym är en stor anledning till att många väljer att handla med Bitcoin idag.

Exakt hur du kan köpa dina Bitcoin varierar beroende på vilken wallet du använder. Men normalt kan du betala med kort som VISA eller Mastercard. Det är smidigt och enkelt!

Köpa och sälja Bitcoin

Du kan både köpa och sälja Bitcoin när du väl har kommit igång. Som du kanske redan vet har Bitcoin stora nedgångar och uppgångar när det gäller värdet av valutan.

Att handla kryptovaluta kommer alltid med en risk. Därför är det viktigt att du läser på och gör upp en långsiktig plan.

Det finns inga garantier för att dina Bitcoin ska stiga i värde och det måste du vara medveten om. Gör därför kloka investeringar som du har råd med.