Hoppa till innehåll

Så köper du kryptovalutan Ripple

Så köper du kryptovalutan Ripple

Är du en av alla svenskar som har fått upp ögonen för investeringar inom kryptovalutor de senaste åren? Det är inte så konstigt med tanke på att flera av våra stora tidningar och nyhetskällor numera rapporterar flitigt om kryptovalutors framfart. Men för den som är intresserad av att köpa kryptovaluta kan det vara svårt att veta var man ska börja.

Kryptovaluta har kommit en lång väg sedan Bitcoin, den första och största valutan, lanserades 2009. I början så var det enbart någonting som diskuterades i obskyra nätforum för människor som var intresserade av kryptografi. Numera är kryptovalutor en mångmiljardindustri och har tagit en stor roll inom den globala finansvärlden.

Vad är en kryptovaluta egentligen?

En kryptovaluta är en digital valuta som enbart existerar online. Grundidén bakom kryptovalutor är att dessa ska vara helt decentraliserade och att det enbart ska vara ägaren av pengarna som ska ha kontroll över sina tillgångar. Detta betyder att det är ägaren själv som ansvarar för förvaringen av sina pengar, istället för en bank.

Detta betyder också att alla transaktioner som görs med kryptovalutor går direkt från användare till användare utan att först studsa hos en eller flera banker. Det betyder dessutom att det inte finns någon centralbank eller överseende instans som bestämmer över valutans utveckling.

Men kryptovalutor är även investeringsverktyg och många stora finansprofiler är hårt investerade i bland annat Bitcoin, Ethereum och Ripple. Växlingskursen för valutan stiger och ökar i värde på liknande sätt som en aktie kan göra. Det betyder att det finns stora möjligheter att genom långsiktigt sparande tjäna pengar.

Oavsett om du vill köpa kryptovaluta för att göra transaktioner med det, eller för att använda det som investeringsverktyg är det viktigt att du har koll på några grundläggande saker när det kommer till kryptovalutor. I den här texten kommer vi att redogöra hur du går tillväga för att köpa Ripple (förkortat XRP). Ripple är en relativt ny kryptovaluta med en särskild inriktning.

Vad är Ripple?

Ripple är byggt för att kunna sköta transaktioner på rekordtid. Med hjälp av Ripples nätverk så går det att skicka pengar och genomföra transaktioner på tre till fem sekunder. Utgivarna själva säger att detta är framtiden när det kommer till digitala betalningar på grund av hur enkelt det är att genomföra transaktioner. Allt detta görs med så små avgifter som möjligt för att möjliggöra att så många som möjligt kan använda sig av kryptovalutan till vardags.

Ripple har därför en rad fördelar kontra mer etablerade kryptovalutor såsom Bitcoin eller Ethereum. Båda dessa kan hantera transaktioner, men på grund av en rad tekniska anledningar är avgifterna för transaktioner väldigt mycket högre än vid användadet av Ripple.

Ripple är dessutom väldigt mycket billigare än vad Bitcoin och Ethereum är i nuläget. Kursen förändras ständigt, men om du är intresserad av att köpa kryptovaluta så kan du få mycket fler Ripples då priset är mycket lägre.

Hur gör jag för att köpa kryptovaluta i allmänhet och Ripple i synnerhet?

Om du har köpt kryptovaluta tidigare så kommer processen för att köpa Ripple vara väldigt snarlikt. Det första du behöver göra är att bestämma dig för vilken plånbok du vill använda dig av. Antingen så kan du välja att använda dig av en nätmäklare som erbjuder en plånbok direkt i deras plattform, eller så kan du använda dig av en annan lösning. Båda dessa har sina fördelar och nackdelar.

Det absolut enklaste är dock att använda sig av en plånbok som kopplas till ditt konto hos nätmäklaren. Det gör det enklare när du ska köpa kryptovaluta och gör hela processen väldigt mycket smidigare.

För att köpa kryptovaluta är det enda du behöver göra att föra över pengar till ett konto hos en nätmäklare. Då kan du sedan direkt på sidan köpa kryptovaluta och se aktuella dagskurser och grafer över prisutvecklingen. Detta gäller för alla olika kryptovalutor, inte bara för Ripple. Många nätmäklares hemsidor är enkla att förstå och använda, oavsett om du är en nybörjare eller inte.

Viktigt att tänka på

Det är viktigt att tänka på att ingen kan förutspå framtiden, särskilt när det kommer till kryptovaluta. Se därför till att läsa på om Ripple noggrant för att säkerställa dig om att du vill investera i valutan. Ripple går en spännande framtid till mötes och det är bara du själv som kan bestämma om du är intresserad av att vara med på resan.

Det är även viktigt att du har en god överblick över din plånbok. På grund av att allting är decentraliserat är det alltid ditt eget ansvar att ha koll på dina valutor och om någonting går snett så är det oftast mycket svårt att få hjälp från en tredje part.